Presidentinvaalit lähestyvät. Jokainen puolue miettii varmasti tahollaan vaalistrategioita. Olen huomannut, että poliittisessa pelissä mietitään aika paljon muiden puolueiden tekemiä asioita, virheitäkin ja niiden taustalla mahdollisesti olevia motiiveja. Ei siinä, etteikö näin voisi tehdä, mutta jos niistä muodostuu koko vaalikamppailun pohja, ei se ole kovin rakentavaa, eikä pitkälle kanna. Tulee mieleen enemmänkin joku kyttäävä naapuri jossain asuntoyhtiössä, joka katselee mitä muut tekee ja arvostelee ja näin tehden samalla kiinnittää huomion pois itsestään sekä omista teoistaan.

Toisten mollaaminen on kivaa "kansanviihdettä", mutta ei sillä kyllä mun mielestä kestävää politiikkaa tehdä. Asiasta voi kritisoida, mutta kohtuudessa määrin ja enemmänkin kertomalla, mitä itsellä on tarjottavana, kuin arvostellen muita. Toivonkin, että äänestäjät kiinnittäisivät siihen huomiota enemmän, mitä ehdokkailla on tarjottavanaan kuin siihen, mitä virheitä muilla puolueilla ja ehdokkailla mahdollisesti on.

Toinen asia, johon haluaisin jokaista puolueaktiivia rohkaista yli puoluerajojen, on rohkeasti asettumalla ehdokkaaksi erinäisiin luottamustehtäviin sekä uskomalla omiin kykyihin. Se kaikista pieninkin, "ruohonjuuri"-tason vaikuttaja on tärkeä. Eikä sellaista ihmistä saa kutsua, että hän on VAIN, vaan että hän ON. Yhteistyössä on voimaa!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.maria.rajakari.palvelee.fi