Tuija Brax haluaa tuet pois eheytyskampanjalta: "Oikeusministeri Tuija Brax (Vihr.) on allekirjoittanut avoimen kirjeen, jossa vaaditaan kirkkohallitusta lakkauttamaan tuet naispappeuteen ja homoseksuaaleihin kielteisesti suhtautuvilta kirkollisilta järjestöiltä." Oma kommenttini tähän:sinänsä on monia asioita, joista olen samaa mieltä Tuija Braxin kanssa, mutta tässä en ole, olkoonkin, että hän on tehnyt sen yksityishenkilönä ei poliitikkona. Päivi Räsänen tuomittiin jyrkästi yksityishenkilönä mielipiteistään kohutussa "Homo-illassa", ja epäilenpä, ettei Tuija Brax tule saamaan samankaltaista ryöpytystä tästä, joka ei tietenkään ole oikein, jos näin käy.

Ja perusteluina tähän, miksen ole samaa mieltä:

- SETA kuitenkin yhä saa tukea valtiolta ymmärtääkseni 0,5 milj. euroa vuodessa ja kristilliset järjestöt eivät ole vaatineet sen lakkauttamista. Pitäisikö nyt siis kirkkohallituksen lakkauttaa se huomattavasti vähäisempi tuki, mitä herätysjärjestöt saavat kirkon kautta valtiolta?

- Ja tuntuu, että kohu-Annin, nuoren tytön henk.koht. kokemus ei ollutkaan sitten näköjään hänen itsensä määriteltävissä, vaan ihan joidenkin muiden, eli mitenköhän Anni jaksaa? Eikös tässä vaiheessa ennen vaaleja olisi hyvä miettiä esimerkiksi niiden asiaa, jotka ovat kaikista heikoimmassa asemassa? Vai jääkö se TAAS kaiken muun alle?

Ja kompromissiratkaisusta:

- Piispainkokouksen pääsihteeri Jari Jolkkonen on analysoinut Älä alistu! -kampanjan vaikutuksia kirkkoon ja herätysliikkeisiin:"Mitä kirkko opettaa eheytymisestä?" Hän kommentoi asiaa mm. näin:"Kohukeskustelua käydään usein tuohtumuksen valtaamana. Loukkaantumis- ja irtisanoutumiskilpailu ei yleensä vie asiaa eteenpäin. Kampanjan järjestäjien tulisi ottaa saamansa kritiikki vakavasti. Kriitikot taas voisivat haastaa itsensä miettimään, miten siedetään ”Annin” ja hänen hengenheimolaistensa erilaisuutta. Suvaitsevaisuus on lopulta aika arkinen asia: se on toleranssia, erilaisuuden sietokykyä lähietäisyydellä. Tarvitaan tahtoa pitää kiinni keskeisistä asioista ja sietää erilaisuutta kehällisissä. Yhdistäviä asioita on kuitenkin enemmän kuin erottavia. Jonkinlaiselle kirkon ja herätysliikkeiden väliselle eheytyskampanjalle tuntuu olevan tilausta."

Ja lopuksi totean, että voisimmeko siis päästä asiassa jonkinlaiseen kaikkia osapuolia tyydyttävään kompromissiratkaisuun?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari