Suomalaisilla on tietyt "rutiinit" ja kaavat, joista ei sovi yleisten normien puitteissa "livetä". Omistusasunto ja varsinkin omakotitalo on niistä varmasti yksi. Kuinkakohan moni sen jossain vaiheessa hommaa? Ei siinä, ettei se olisi oikeesti kiva, mutta jotkut tuntuvat hommaavan sen "hampaat irvessä" ja ottavat isot lainat, joista on sitten vaikea selviytyä, koska niin se nyt vaan kuuluu tehdä.

Yleistä ajattelua on myös, että älä myöskään missään nimessä suomalainen ota riskejä, kun kuitenkin käy huonosti. On helpompi olla ottamatta, niin ei sitten tule pettymyksiä. Tai vaarana on myös, että erottuu liikaa joukosta, niinkään ei sovi tehdä. Kysymys herääkin, miksi ei?

Jos joku rikkoo "yleistä kaavaa", voi olla edessä tukalat paikat. "Asiat kuuluu tehdä näin ja noin" - ajattelu tuo turvaa, mutta toisaalta se estää muutoksen mahdollisuuden. Nyt näiden tulevien eduskuntavaalien kohdalla voi olla, että rikotaan monia kaavoja, onhan kansalaiset osoittaneet selvästi enempi kiinnostusta politiikkaan. Hienoa, koska se on jokaisen oikeus ja jokaisesta voi tulla poliitikko.. joko sillä vanhalla kaavalla.. tai sitten ihan uudella. ;-)

Alla vielä Irinan kappale:"Älä riko kaavaa", joka antoi minulle innostuksen bloggaukseni nimeen:

http://www.youtube.com/watch?v=M51fh8F_fTQ

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari

PS. Ennakkoäänestys päättyy tänään 12.4, vielä kerkiää laittamaan nro:348 sisään ja rikot kaavaa ;-).