"Taksiala vapautettava"-adressilinkki

Käykää kiinnostuneet allekirjoittamassa kyseisessä linkissä olevassa adressi, jotka kannatatte asiaa, lämmin kiitos! :-)(ei tarvi välttämättä allekirjoitukseen laittaa omaa nimeään):

Adressin teksti:

Taksiala vapautettava

Me allekirjoittajat vaadimme, että taksilupien kiintiöt sekä hintamonopoli tulisi poistaa ja hinnat pitäisi vapauttaa kilpailulle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla taksien ajovuoroista moni jää ajamatta, joka vaikeuttaa taksin saantia ruuhkahuippuina. Moni mahdollinen taksinkuljettaja haluaisi mieluummin toimia itsenäisenä yrittäjänä kuin ajaa nk."renkinä" huonolla palkalla, varsinkin jos joutuu elantonsa saamiseksi ajamaan ympärivuorokautisia päiviä.

Esimerkiksi Helsingissä taksilupaa joutuu odottamaan keskimäärin 10 vuotta. Aika pitkä aika odottaa oman yrittäjäuran alkamista. Maaseudulla taas monella paikkakunnalla taksilupia on täyttämättä ja sielläkin jos kilpailu avattaisiin, hinta olisi ehkä hieman korkeampi, mutta yrittäjyys olisi kannattavampaa, ei tarvitsisi lähteä muualle töihin ja asiakkaat saisivat kaipaamiaan palveluita. Se voi olla monen pienen paikkakunnan elinehto myös puhumattakaan koululaisista ja muista erityisryhmien tarpeista.

Ihmettelemmekin kovasti, että yksi ala on näin suuren monopolin alaisena nykyisen vapaan markkinatalouden aikana.

Toivommekin Teiltä arvoisa liikenneministeri Merja Kyllönen, että veisitte tätä asiaa eteenpäin.

Adressiin kerätään nimiä lokakuun 2011 loppuun asti, jonka jälkeen se toimitetaan adressin perustajan toimesta liikenneministerin tietoon.

Ystävällisesti, Maria Rajakari, Espoo 9.7.2011

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.maria.rajakari.palvelee.fi

Kts. myös aikaisempi blogini:"Taksilupien kiintiöt ja hintamonopoli poistettava!"