Radio Dei ja Seurakuntalainen.fi ovat tehneet meille kansanedustajaehdokkaille kyselyn, joissa kysyttiin mm. mielipiteitä uskonnonopetuksesta ja - harjoittamisesta. Radio Dei on kristillinen radiokanava sekä yksi Suomen valtakunnallisista radioasemista. Seurakuntalainen.fi -uutisportaalissa taas on laajapohjaisesti mukana monia kristillisiä medioita, muun muassa
luterilaisia, vapaakirkollisia ja helluntailaisia lehtiä.

Vastauksistani sen verran, että mielestäni kouluissa ei tulisi olla mitään erillisiä mahdollisuuksia/tiloja rukoushetkiin kenelläkään uskontokunnan edustajalla. Ja jos niitä joillekin erityisryhmille, esim. Islam-uskoisille myönnetään, kuten on julkisuudessa ollut keskustelua, niin sama tulee myöntää myös kristityille oppilaille, jotka sitä kaipaavat.

Säilyttäisin myös jo kulttuurihistoriallisinkin perustein ev.lut kirkon sekä ortodoksisen kirkon erityissuhteen valtioon. Lisäksi uskonnonopetus täytyy ehdottomasti säilyttää sellaisenaan peruskoulun tuntijaossa. Kristillisdemokraatit haluavat muutenkin ohjelmassaan säilyttää nykyisenkaltaisen oman uskonnon opetuksen, "koska oman uskonnon ymmärtäminen ja oman uskonnollisen identiteetin pohdinta on lähtökohta muiden uskontojen ja katsomusten ymmärtämiselle." Ja muutenkin on jo mahdollista valita elämänkatsomustieto lapsen vanhempien niin halutessa, joten en näe mitään syytä, miksi uskonnonopetuksesta pitäisi karsia. Eli "Näpit irti uskonnonopetuksesta", kuten yksi KD:n vaalislogan kehoittaa.

Ja mielestäni uskonnolliset yhteisöt voivat niin halutessaan harjoittaa viranomaisten luvalla julkista varainharkintaa. Säilyttäisin myös ev.lut. kirkon yhteisöveron.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä