Lähes koskaan aiemmin Suomen historiassa Suomessa kristinusko ei ole ollut näin vaikeassa tilanteessa ja ahdingossa kuin nyt. Kristittynä ei ole helppo olla kuin myöskin kristinuskon asema on selkeästi heikentynyt. Yhteiskuntamme on yhä maallistuneempi. Ev.lut.kirkko natisee liitoksissaan ja herätysliikkeiden toiminta sen sisällä on vaikeutunut. Yhä uusia kriisejä ilmenee myös muidenkin kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen sisällä sekä eripuraisuudet näiden välillä ovat lisääntyneet. Yhteisöllisyys on myös kadoksissa. Yhteiskunnan suoritus- ja yksilökeskeisyys ovat saavuttaneet kristinuskommekin Suomessa.

Suomessa olemme saaneet säästyä mittavilta kristittyjen vainoilta. Kuitenkin kristittyjen syrjinnästä Suomessa harvoin puhutaan. Oma vakaumus saattaa estää uralla etenemisen ja se voi olla myös työpaikkakiusaamisen syy. Vahvat moraalikäsitykset ja yksinkertainen "perusluterilainen" elämäntyyli eivät enää näytä kiinnostavan ihmisiä samassa määrin kuin ennen.

Tällaisena aikana tarvitaan kristittyjen syvää yhteyttä ja yhteistyötä. Kristittyjen on yhdistettävä voimansa, vain sillä voidaan saada turvattua kristinuskon vaikeutunut asema Suomessa. Se on tärkeää tulevien sukupolvien kannalta, koska tulevaisuudessa se ei välttämättä ole enää itsestäänselvyys Suomessa, että perinteemme sekä sukupolvelta toiselle siirtyvä vahva Jumalaan luottaminen säilyy. Keskinäiset yhteistyön esteemme kristittyjen välillä on ylitettävä ja uskallettava tehdä työtä vakaumuksemme puolesta, Yhdessä.

Lue myös blogini:Kristittyjen vainoista

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.maria.rajakari.palvelee.fi