Kristillisdemokraattien "Koti, uskonto, isänmaa"-ohjelman mukaisesti "KD:llä on tavoitteena nostaa työllisyysastetta merkittävästi tulevan vaalikauden aikana. Pitkään jatkunut työttömyys on suurin yksittäinen syrjäytymisriski ja monien sosiaalisten ongelmien aiheuttaja. Työllistäminen on useimmiten parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Ylisukupolvinen työttömyys ja sen myötä köyhyyden periytyminen on katkaistava määrätietoisesti.  

Työvoimatarpeen tyydyttämiseksi on otettava käyttöön koko maamme työvoimapotentiaali. Työvoiman ulkopuolella olevat osatyökykyiset, vammaiset, maahanmuuttajat ja työttömät muodostavat yhdessä valtavan voimavaran, joka ratkaisee maamme työvoimapulan, jos onnistumme työllistämään heidät tukitoimin. Työelämä ei ole vain vahvoja, täyden työkyvyn omaavia varten vaan tarvitsemme jokaisen panosta."

Ollessani viime viikolla Uudenmaan CP-yhdistyksen vaali-illassa, siellä tuli selkeästi esille se, että vammaisia tulisi paremmin työllistää. Työttömyys voi aiheuttaa masennusta sekä yleisen suvaitsevaisuuden nimissä "emme voi sulloa vammaisia" näkymättömiin, vaan heitä tulisi näkyä enemmän nk. katukuvassa, ehdottomasti.  

Miten saada työantajat sitten tähän mukaan? Siihen on olemassa erilaisia keinoja, kannustusta tai jotain velvoitteita. Nämä kaikki mahdollisuudet edellämainittuihin tulisikin tarkasti selvittää. Oikeus työhön on osa ihmisarvoista elämää.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari