Kuinka saataisiin nuoria lisää mukaan politiikkaan? Joillain paikkakunnilla eri puolueiden nuorisojaostot ovat hyvin edustettuja, ehkä pääosin isommissa kaupungeissa. Muualla, pienemmissä kunnissa voidaan taas pähkäillä sen ongelman kanssa, että miten saataisiin nuoret kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista.

Itse olen 31-vuotiaana KD-Naisten (eli en enää KD-Nuori) puolella juuri ja juuri Silmänisku, alle 30-vuotiaat kun pääsääntöisesti "luokitellaan" nuoriksi ja nuoriksi aikuisiksi. Ja moniin olen törmännyt, jotka ovat todenneet minut nähdessään, että "hienoa, nuorempiakin ihmisiä mukana politiikassa". Nuoruushan kun ei aina kerro siitä, että olisi jotenkin muita "tyhmempi" tai "kokemattomampi". Ikä ei siis katso fiksuutta, vaikka toki kokeneitakin poliitikkoja ja muutenkin iäkkäämpiä toimijoita tarvitaan.

Täytyy kyllä sanoa, että monesti nuoret voivat ajatella politiikan olevan "vanhojen ukkojen ja akkojen" kuivaa touhua. Kuitenkin kun itse on tuolla turuilla ja toreilla tämän oman KD-porukan kanssa viettänyt aikaa kampanjoidessa, on siitä "kuivuus" kaukana. Yhteiset kiinnostuksen kohteet yhdistävät, ja toiminnan kautta voi saada myös itselleen uusia ystäviä. Minä esimerkiksi olen tutustunut KD:ssä moniin, ihaniin ihmisiin, joihin en varmasti olisi ilman politiikan parissa mukana oloa tutustunut.

Jotenkin tuntuu, että nyky-yhteiskunnassa ihmisten usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin yhteiskunnassa on ollut laimeaa. Nyt ehkä PerusSuomalaisten nousun kautta tilanne on ollut muutoksessa. Sitä toivon myös nuorten suhteen ja varsinkin tietysti KD:n suhteen. Uskonto ja politiikka kun eivät ole vain tylsää touhua, vaan antoisaa ja hauskaakin.

Juu, kyllä.. hauskaakin, en ole varmaan aikoihin nauranut niin paljon positiivisessa mielessä kuin lähtiessäni politiikkaan, vaikka perusiloinen ja elämänmyönteinen luonne olenkin. Ja naura en siis ihmisten ongelmille/hoidettaville asioille vaan sille, miten mukavaa yhdessäolo puoluetoverien ja muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa todella on. Ja se "paljon puhuttu" politiikan kilpailuhenki on osoittautunut vähäisemmäksi, mitä aluksi luulin.

Itse ollessani Mäntsälästä kotoisin, lähdenkin ensi viikon lopussa houkuttelemaan nuoria ja nuorenmielisiä mukaan Kristillisdemokraattien politiikkaan toimimaan pe 25.3 Mäntsälän kunnantalolle klo:18-20 ensin Mäntsälän KD-paikallisjaoston kokoukseen ja sen jälkeen kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen, johon minua tapaamaan saa siis tulla muutkin kuin KD:n toiminnasta kiinnostuneet, nekin, jotka haluavat minut ihan ehdokkaana tavata. Hymy

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari

Tutustu myös:Kd-Nuoret