Populismi, jonka käsitän tässä tapauksessa on sellaista, kuten allaoleva, otteen jälkeinen, linkki mainitsee:

"tarkoittaa kansansuosioon usein kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa.Populismille on vaikeaa määritellä yhtä ideologista perustaa, sillä populismin ilmenemismuodot poikkeavat toisistaan huomattavasti.Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla "todellista kansaa" ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Populismi on siis nostanut päätään. Eduskuntaan pääsi useita edustajia, ja myös eri puolueista "ratsastamalla" VAIN yhdellä teemalla. Taktisia vetoja. Mutta miten paljon siitä käsin voidaan todella vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin?

Todellinen muutos tapahtuu mielestäni valitsemalla eduskuntaan ja muualla vaikuttamaan IHMISIÄ (ei vain puolueita), jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon kokonaan, ei vain yhden teeman puolesta (joka sekin saattaa olla hyvin marginaalinen asia ja merkityksetön kokonaisuuden kannalta). Se tarkoittaa sitä, että populismin ihannointi saavuttaa päätepisteensä..ja asia erikseen on sitten se, koska se tapahtuu. Mutta "What easy comes, easy goes.." - siihen luottaen. Vain pitkäjänteisellä työskentelyllä on kauaskantoiset seuraukset.