Moni on rankannut eilisen illan YLE1:sen 17.3.2011 vaalitentin leijonia ja lampaita. Mielestäni illan todellinen onnistuja oli KD:n Päivi Räsänen kaiken sen viime syksyn "homokohu"-pyörityksen jälkeen. Samaa mieltähän asiasta on myös PS ja Keskusta, mutta jotka on päästetty Päiviin nähden IHAN LIIAN HELPOLLA, "KIITOS" myös median! Päivi sai näyttää todellista tieto-taitoaan eilen, hänellä oli asiatietoa, toisin kuin monella muulla keskustelijalla. Pienen puolueen edustajana hän joutui "ottamaan" puheenvuoroja, jotta pääsee esille, koska isoimmat puolueet olivat eniten esillä. Niin pitää tehdäkin, jos haluaa äänensä kuuluviin.

Mari Kiviniemi pärjäsi mielestäni aika hyvin myös, turhaan hän ei ole pääministeri. Hän osaa olla rauhallinen ja osaa argumentoida hyvin sekä mielestäni "tölväisi" aika hyvin Jutta Urpilaista siitä, että ihan oikeesti, meinaako SDP säilyttää illan mielipiteensä mahdollisessa hallituksessa, kun mietitään historiaakin SDP:n suhteen? Urpilaista tämän suhteen en tunne, mutta aiemmat kokemukset puhuvat puolestaan. Kyllä ymmärrän hallituspuolueitakin, ei ole helppoa tehdä vaikeita päätöksiä.

Jyrki Katainen oli tiukassa paikassa, pärjäsi paikoin o.k, mutta verokeskusteluissa sai ryöpyt päälleen ja ei kyllä mielestäni osannut kantojaan perustella hyvin. Kiviniemi "tölväisi" myös hyvin Kataista Nalle Wahlroos-kommentillaan.

Lisäksi Timo Soini perusteli paikoin hyvin asioita liittyen mm. EU:hun, mutta nyt täytyy sanoa, että Anni Sinnemäki sai pisteeni "tölväisyllä" takaisin Soinin letkautuksille, enää ei minua letkautukset vakuuta, nyt odotan jo mahdolliselta tulevalta hallituspuolueelta enemmän.

Summa Summarum: illan onnistuja Päivi Räsänen, Paavo Arhinmäeltä olisin odottanut enemmän, en hänestäkään nyt tällä kertaa vakuuttunut, Katainen pärjäsi o.k, Kiviniemi myös kohtalaisesti, Wallinista ei jäänyt mitään kuvaa/mielipiteitä. Sinnemäki pärjäsi yllättävän hyvin, vaikka näyttääkin mielestäni olevan Kokoomuksen kanssa "konsensuksessa" keskustelun perusteella. Soini osasi perustella joitakin kohtia, mutta letkautukset eivät nyt vakuuttaneet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari