Olen halunnut profiloitua eduskuntavaalikampanjassani vaaliteemojeni ohella mielestäni kaikista heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolestapuhujaksi. Näitä ovat mm. lapset ja nuoret, eläimet, mielenterveysongelmaiset sekä vammaiset ja muista erityisongelmista kärsivät. "Yhteiskunta on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki." Usein varsinkin vammaisten asioita hoidettaessa tuntuu, että iso taakka jää valitettavasti yhä nykySuomessamme omaisten harteille. Toki omaiset omistaan huolehtivat, mutta jos omaisia ei ole tai he eivät muuten kykene, niin vammainen jää melko yksin. Ei ole tietoa ja taitoa sekä osaamista huolehtia omista oikeuksistaan ja kaupan päälle vielä vaatia niitä, jos niitä ei satu muuten saamaan lävitse. Mikä siinä on, jos on heikoimmassa asemassa, niin tuntuu, että nk. lyötyä lyödään? Oman edun tavoittelu ja yksilökeskeisyys on mennyt ihan liian pitkälle.

Asiaan liittyen olin eilen mielenkiintoisessa vaali-illassa Uudenmaan CP-yhdistyksen tiloissa. Monia asioita kuulin, jotka jo sinänsä vammaisalaa opiskelleena ja tuntevana ovat minulle varsin tuttuja. Kehitysvammalaki on Suomessa hyvällä tolalla, mikä on toki hienoa, mutta valitettavasti muut vammaryhmät jäävät tämän takia vähemmälle huomiolle ja heidän oikeutensa myös. Emme saa unohtaa heitäkään.

Kukaan ei synny maailmaan täysin täydellisenä yksilönä, jokaisella meistä on omat vaikeutemme. Toisten "vammat" ovat ulkoisia, toisten kenties sisäisiä. Kuitenkin jos vammat ovat ulkoisia, niitä pelätään ja vieroksutaan yhä. Ehkä syynä on tietämättömyys, inhimillisestä pahuudesta sinänsä harvemmin on varmasti kyse. Vammaiset ovat osa yhteiskuntaamme ja meidän jokaisen tulisi sopeutua siihen, sillä samalla jos suljemme itsemme omaan "täydellisyyden kaapumme" emmekä avaa silmiämme suhteessa todellisuuteen, menetämme myös jotain arvokasta, jota voisimme erilaisuuden kohtaamisen kautta kenties oppia.Hymy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari ja FB-profiili:Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä

Twitter:Maria Rajakari

Tutustu myös blogiin liittyen vaaliteemoihini, joita ovat siis mm.:

* Back To The Basics - perusarvot kunniaan!

* Tasa-arvoinen ja ihmisarvoinen elämä jokaiselle!

* Vastuullista ja pitkäjänteistä talouspolitiikkaa!

* Uskallusta yrittämiseen!

* Perhe on yhteiskunnan tukipilari - säästetään perheet!

- unohtamatta tietenkään eläimiä :=), eli

* Eläinrääkkäys kuriin!