"Lapsettomien lauantaita vietetään jälleen tänään 7.5.2011. Teemapäivää viettämällä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry haluaa muistuttaa, että vanhemmuus ei ole kaikille itsestään selvää ja ettei lapsiperhe ole ainoa perhemuoto. Päivää on vietetty vuodesta 1994 lähtien ja vuonna 2009 se laajeni Simpukka-viikoksi. Joka viides pariskunta kohtaa tahattoman lapsettomuuden – sen, ettei toivottu raskaus ala vuoden kuluessa.  Tulevaisuudessa lapsettomuuden arvellaan yleistyvän. Lapsettomuus koskettaa sekä miestä että naista. Tahattomasti lapsettomia voivat hedelmällisyyshäiriöisten lisäksi olla elämäntilannelapsettomat kuten sinkut tai ne, jotka joutuvat tahtomattaan siirtämään lapsitoivetta. On myös pariskuntia, joissa toinen toivoisi lasta ja toinen ei." - kerrotaan Simpukka-yhdistyksen tiedotteessa.

Elämässä ei kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Huominen äitienpäivä on monille kipeä päivä, koska se muistuttaa siitä, mitä ei ehkä koskaan pääse kokemaan. Lapsettomien lauantai muistuttaakin meitä, jotka olemme saaneet kokea äitiyden onnen, kuten itsekin olen saanut, että mistä kannattaa olla erityisen kiitollinen ja samalla ymmärtää, ettei se ole itsestäänselvää.

Joskus sitä tuntuukin varmasti täällä "maailman myrskyissä" olevansa kuin "Pettävällä jäällä", koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mitä sitä saa ja mistä joutuukin luopumaan, Juha Tapion tulkinta kappaleesta kuvaa ehkäpä jotenkin sitä tunnetta (josta YÖ-yhtyekin on tehnyt hyvän version sittemmin :-)):

http://www.youtube.com/watch?v=M4jxL9s_tDA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

Maria Rajakari- FB

Maria Rajakari-Twitter

Avioliitto-ryhmä - FB