Olin tänään KD:n "kollegaehdokkaan" Ahti Hurmalaisen tukena Espoon Olarin koulun/lukion vaalipaneelissa. Kutsuja samanlaisiin lukiolaispaneeleihin on minullekin tullut, mutten ole päässyt niihin valitettavasti vielä tähän mennessä osallistumaan, mutta nyt pääsin mukaan (yes!!!) tsemppaamaan Ahtia ja tutustumaan samalla oman asuinalueeni nuoriin, miksi juurikin tämä poliitikkopaneeli minua erityisesti kiinnosti, ja Ahti kun vain ehti ensin varaamaan sen. ;=) Kysyinkin Ahdilta kun istuin lukiolaisten keskellä, että sovinko hyvin joukkoon lukiolaisena vai veikkaisiko hän minua opettajaksi, kun kuitenkin olin "nuorekkaasti" rennosti pukeutunut mm. farkkuihin. Samalla tuli nuorten kanssa juteltua, mikä oli mieluisaa.

Tuli todella ihan omat nuoruusajat mieleen ja tunnelma oli hyvä. Nuoria kiinnostivat mm. ehdokkaiden kanta pakkoruotsiin, joka siis itselläni on kielteinen, eli en kannata pakkoruotsia. Myös opiskelijoiden asiat sekä ympäristö- ja talousasiat kiinnostivat. On hienoa, että yleensä tällaisia paneeleja järjestetään ja että poliitikot pyrkivät säilyttämään kosketuksen oman asuinalueensa nuoriin sekä muutenkin siihen, mitä nuorison keskuudessa ylipäätään tapahtuu.

Juttelimme paneelissa Ahdin kanssa myös Lukiolaisten Liiton edustajan kanssa ja hän esitteli meille liiton omaa vaaliohjelmaa. Liitto toivoo, että tulevalla hallituskaudella 2011-2015 nostettaisiin lukiokoulutus koulutuspolitiikan keskiöön. Tärkeitä liiton kanssa yhteneviä tavoitteita, mitkä itsekin koen tärkeäksi lukiolaisten ja opiskelijoiden kannalta ovat mielestäni mm. se, että opintotuki siis sidotaan indeksiin sekä että vanhempien tulojen vaikutus itsenäisesti asuvan täysi-ikäisen toisen asteen opiskelijan opintotukeen poistetaan. Kannatan myös opiskelijoiden psyykkisen terveyden edistämistä masentumisen ja syrjäytymisen estämiseksi. Lisäksi en kannata missään tapauksessa maksullista koulutusta.

Espoolaisiin nuoriin liittyen jatkan illalla teemalla:"Avaa silmäsi"- huumeillalla Espoon valtuustotalolla klo:18-20 Espoon keskuksessa. Lisää asiasta blogissani:"Nykynuoriso ja huumeet." Sekä katso myös opiskelijoihin liittyen toinen blogini:"Opintotuki on sidottava indeksiin!"

P.S Ahdilla paneeli meni loistavasti, toki, kuten aina meillä KD-läisillä. ;=)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/