Ihmisillä on erilaisia ideologioita ja uskomuksia, jotka vaikuttavat heidän ajatteluunsa.  Wikipedia määrittelee ideologian näin:

"Ideologia eli aatejärjestelmä tai aaterakennelma on ohjeelliseksi muodostunut aatteiden kokoelma, poliittinen näkökulma todellisuuteen tai kaavoittuneeksi muuttunut poliittinen käytäntö, joka heijastaa tietyn yksilön, ryhmän, yhteiskuntaluokan tai kulttuurin tarpeita ja pyrkimyksiä. Poliittisiksi pääideologioiksi on kutsuttu liberalismia, sosialismia ja konservatismia."

Konservatismin määrittelyä em. lähteen mukaan:

"Konservatismia on 1900-luvulla arvostellut erityisesti vasemmisto. Sitä on syytetty köyhien ja huono-osaisten hylkäämisestä sekä kyvyttömyydestä yhteiskunnan uudistamiseen ja ongelmien poistamiseen. Toinen konservatismin vastapuoli oli liberalismi: liberaalien mielestä konservatiivit haluavat sanella ihmisille, miten näiden pitää elää, sen sijaan, että ihmiset saisivat päättää itse."

Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut blogissani :"Arvovaalit - konservatiivisuus nousussa!" uskon, että konservatiiviset arvot ovat nousussa ja että monien puolueiden sisällä kuin myös puolueiden välillä nämä poliittiset ideologiat toimivat myös vedenjakajina.

Samalla tavalla ideologia voi myös olla esim. että kehitysvammaisuus on parannettavissa. Muitakin tällaisia löytyy. Kyse ei sinänsä ole inhimillisestä pahuudesta, vaan ajattelutavasta, joka ei ole koskaan henkilökohtaista, ihmiset eivät riitele keskenään vaan näkemykset ja ajattelutavat. Se, mikä silmiinpistävää tosin nykymaailmassa mielestäni on, että sen sijaan, että pidettäisiin tiukasti kiinni omista näkymyksistä, niin voitaisiin tulla jonkin verran joka suhteessa toisiaan vastaan, vaikka toki ymmärrän, että kaikissa asioissa ei yksinkertaisesti niin voi tehdä.

Kuitenkin jos mietitään Kristillisdemokraatteja, puolueella on konservatiivisia arvoja, mutta puolueen arvot nojautuvat viime kädessä kristillisiin arvoihin, jotka ovat olleet muuttumattomia jo viimeiset 2000 vuotta, koska ne pohjaavat Raamattuun. Mihin muuhunkaan? Se on kestävä arvopohja, joka ei muutu "tuulissa ja tuiverruksissa".

Ihmettelenkin, miksei tätä arvopohjaa saisi käyttää politiikassa, kun sanotaan yleisesti, ettei uskontoa ja politiikkaa saa sotkea toisiinsa? Miksi ihmeessä sitten kaikenlaisia ideologioita saa sotkea, jotka eivät ole edes niin pitkä-ikäisiä ja sillä tavalla "kyntensä näyttäneitä" kuin kristillinen, raamatullinen arvopohja ja sellaisia, jonka turvissa Suomi on päässyt sotien ja muidenkin kriisien yli?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

FB-sivu: Maria Rajakari

FB:n avioliittoryhmä