Perinteisessä länsimaisessa kristillisessä kulttuurissa perhe nähdään nk.ydinperheenä, miehen ja naisen välisenä avioliittona sekä siitä mahdollisesti siunaantuneina lapsina. Nykyaikana perhekäsitys voidaan kuitenkin nähdä monin eri tavoin. Marxilaisen ideologian mukaan seksuaalisuus täytyy vapauttaa, eli toisin sanoen nk. "porvarillinen perhekäsitys" murtaa, jotta aate saa paremmat toimintamahdollisuudet, koska perhe on yhteiskunnan perusyksikkö taloudellisestikin ja kommunistisessa yhteiskunnassa kaikki yksityisomistus täytyy saada valtion haltuun. Tämän kaiken taustalla on sinänsä kaunis ajatusmaailma, jossa jokaisella tarjotaan yhtä paljon, mutta käytännössä täysin kestämätön. Ahkeruudesta ja uutteruudesta ei silloin palkita.

Marxilaisen ajattelun taustalla on lisäksi yksilökeskeisyys, jossa ihminen luo itse oman maailmansa: mm. omat käsityksensä perheestä, avioliitosta (onko se kahden vai jopa kenties kymmenen ihmisen muodostama liitto), seksuaalisuudesta jne. Ihminen on tavallaan oman elämänsä jumala. Ihminen ei siis ole itse syypää ongelmiinsa, vaan ihmisen hyvyys saadaan esiin muuttamalla yhteiskunnan rakenteet.

Kristillisessä ihmiskäsityksessä ihminen on taas langennut olento ja sen takia Jumala on luonut ihmiselle säännöt/raamatullisia malleja, joita noudattamalla ihminen voi elää hyvän elämän. Ihminen ei luo näin ollen itse elämäänsä, omia perhekäsityksiään tms. vaan ne on jo valmiiksi annettu. Tällaisella ihmiskäsityksellä sekä ateistisella käsityksellä ihmisestä on suuria eroja. Näin ollen voidaankin kysyä, haluammeko säilyttää tämän kristillisen ihmiskäsityksen? Tämän jo vuosisatoja hyväksi katsotun tradition, joka on osoittanut menestyvyytensä toisin kuin esim. kommunismi?

Nykyisen maamme uuden hallituksen hallitusneuvotteluissa 2011 avioliittolain säilyttämisessä KD jäi yksin. Paineita sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta tuli viimeisten neuvottelupäivien aikana paljon Vihreiden ja Vasemmistoliiton suunnalta. Ilman KD:ta sukupuolineutraali avioliittolaki ja homojen adoptio-oikeudet olisivat Päivi Räsäsen mukaan nyt hallitusohjelmassa. (Lähde:Hallitusohjelma on kristillisdemokraattien näköinen)

Jos mahdollisesti yksittäinen kansanedustaja-aloite sukupuolineutraalin avioliiton ajamiseksi tulevalla hallituskaudella tulee, niin jokaisen edustajan lienee hyvä tutustua siihen tarkoin, eli sisältyvätkö siihen lisäksi adoptio-oikeudetkin, jotka Räsäsen/ym. lähteen mukaan olisivat ilman KD:tä hallitusohjelmassa. Toivottavasti myös joka puolueen sisällä asiassa on mahdollista saada nk.omantunnonvapaus äänestää, miten asian kokee. Sillä ymmärtääkseni moni joka kannattaa sukupuolineutraalia avioliittoa, taas vastustaa adoptio-oikeuksia näille perheille. Räsänen on kuitenkin tyrmännyt väitteet, joiden mukaan ei olisi ollut tästä aloiteoikeudesta tietoinen.

Muita lähteitä:

Tutkija Juha Ahvion radikaali väite:"Meneillään on kulttuurivallankumous"

TV7:Cafe Raamattu:Seksuaalivallankumouksen ideologiset juuret

Soili Haverinen/Uusi Suomi-blogi:Sukupuolineutraalilla avioliitolla on marxilaiset juuret

Päivi Räsänen:"Puoluetta ei huijattu avioliittoasiassa"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.maria.rajakari.palvelee.fi